Hva er forskjellen på Pilates og Yoga?

Det er mange som stiller seg spørsmålet om hva som er forskjellen mellom å trene yoga og å trene Pilates, og det er forståelig at det hersker en del forvirring her.

I Yoga utfører man de fleste øvelsene på en tynn matte og bruker kun kroppens vekt som motstand. Det krever tilstedeværelse og fokus å kunne flyte gjennom de ulike øvelsene. Øvelsene er ikke i utgangspunktet treningsøvelser men posisjoner som er laget for forskjellige behov kroppen har. Du vil oppnå mer fleksibilitet og redusert stress ved jevnlig praktisering av yoga.

Pilates har mange tilsvarende mål når det gjelder det mentale, men hovedforskjellen mellom Pilates og Yoga er at i tillegg til mattetrening benytter vi også endel forskjellige apparat i Pilates. Man jobber med hele kroppen, men hovedfokuset er i kjernemuskulaturområdet (mageområdet). Har man fokus her, ønsker vi at resten av kroppen skal bevege seg fritt. Resultatet er da en sterkere kropp både fra innsiden og på utsiden. Når man trener Pilates balanserer man mellom styrke og fleksibilitet – i praksis betyr det at du for eksempel strekker den ene siden av midjen i en øvelse mens du styrker opp den motsatte. Slik bygger man sterkere og «lengre» muskler.

Mange liker å kombinere Yoga med Pilates for å få det beste fra begge verdener.