Hvilken treningseffekt har Pilates?

I Pilates jobber man med lite vektmotsand og øvelsene er med på å forme lange, slanke, sterke muskler. I løpet av en klasse går man gjennom en serie av øvelser der hele kroppen bearbeides. Øvelsene er skånsomme, effektive og passer for alle uavhengig av alder, kjønn og treningsbakgrunn.

Hvordan man starter en øvelse, selve utgangsposisjonen, og holdningen er avgjørende for hvilken effekt man får av treningen. Med denne typen trening er det kvaliteten i hver enkelt bevegelse som er det essensielle fremfor kvantiteten i antall repetisjoner. Det er bedre med færre presise bevegelser med kvalitet, enn mange repetisjoner med dårlig kontroll.

For å oppnå god kontroll og presise bevegelser, må hjernen engasjere seg i kroppen. Dette gjør at man ikke bare får fysiske treningsresultater, men bedre stressmestring, avspenning og mer energi.

Joseph Pilates utviklet flere trenings apparater for å gi ytterligere utfordringer for styrke, smidighet, koordinasjon og balanse.

”Etter 10 ganger kan du føle forskjell. Etter 20 ganger kan du se forskjell. Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp” Joseph Pilates