6 grunnprinsipper i Pilates

Når du trener Pilates, vil du først bli instruert i Pilates 6 grunnprinsipper. Det er når man klarer å utføre øvelsene med disse grunnprinsippene på plass, at man oppnår den store treningseffekten. I starten er det iktig å øke bevisstheten rundt disse gunnprinsippene slik at man blir bedre for hver gang man trener Pilates.

    1. Sentrering: Gjør øvelsene med et sterkt og stabilt senter. Kjenn at alle bevegelser oppstår fra kroppens kjerne, også kalt ”power house”. Dette er området omkring mage, rygg og bekken.

2. Kontroll: Contrology var navnet Joseph Pilates brukte på treningsformen i starten. Tanken var at hver øvelse og bevegelse utføres med full kontroll. Da utøves øvelsene effektivt og du vil unngå skader.

3. Konsentrasjon: Samspillet mellom kropp og sinn er sentralt for å utøve metoden korrekt og effektivt. Pass på at du har fokus på hver enkelt øvelse når du trener Pilates.

4. Flyt: Det skal være kontinuitet og dynamikk både i hver enkelt bevegelse og mellom øvelsene. Da vil du oppnå størst treningseffekt.

5. Presisjon: Bevegelsene skal være presise.

6. Pust: Gjennom en bevisst og kontroller pust, kobles hodet og kroppen sammen. Den gode, dype og jevne pusten gir oksygen til kroppen og god blodsirkulasjonen.