Hva er Pilates trening?

 

Pilates er trening for styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Pilates er forebyggende styrketrening for hele kroppen. I tillegg til å trene styrke, øker man fleksibiliteten i ledd og muskler, forbedrer lungekapasiteten og styrker den dyptliggende skjelletnære muskulaturen – stabiliseringsmuskulaturen. Det er stort fokus på magen (core) som gir ryggen bedre fleksibilitet og styrke, samt gir resten av kroppen frihet og mobilitet. Hovedmålet er å få en kropp som beveger seg uten anstrengelser – en kropp i balanse!

Når kroppen er i balanse, har den jevn styrke og fri bevegelighet i alle ledd. Da beveger vi kroppen mest korrekt og mest hensiktsmessig. Tanken bak Pilates er at man bygger styrken opp innenfra de dype stabiliserende musklene. Når man bygger styrke på denne måten, vil de store overfaldiske musklene arbeide mer effektivt. Dette bidrar til forebygging av overbelasning og mulige skader.

I de fleste øvelser arbeider kroppen som en helhet slik at mange muskelgrupper blir utfordret samtidig. I løpet av en klasse med Pilates trening, går man gjennom en serie med øvelser slik at hele kroppen blir bearbeidet.

Da metoden var ny, hadde Joseph Pilates utviklet 34 øvelser til å utføre på matter. Etter hvert utviklet han også flere treningsapparater, blant annet The Cadillac og The Universal Reformer. Foruten dette utstyret brukes i dag triadeballer, magic circle, toning baller, strikk med mer.

Pilates er en skånsom treningsform og passer for alle mennesker.