Hva er Pilates Reformer?

Trening på Pilates Reformer (The Universal Reformer) er genial styrketrening fordi du får jobbet med hele kroppen samtidig. Universal Reformer, som er apparatet vi har på The Room, er en skinnbelagt plattform som beveges opp og ned på aluminiumskinner ved hjelp av din egen vekt.

Selve apparatet ser ut som en seng. Den er konstruert slik du skal kunne vende og vri kroppen i alle mulige retninger. Sengen har fjærer, stropper og annet utstyr som man benytter i de ulike øvelsene. Du kan gjøre øvelser stående, sittende, liggende på magen eller på ryggen. I enkelte øvelser jobber du med hele kroppen samtidig.

Når du trener Pilates på matte, jobber du mye med stabilisering av mage, mens på Reformer-apparatet får du også trent armer, rygg, bein, lår og baken i større grad. I trening med Reformeren får du mer støtte av apparatet, noe som gjør at øvelsene blir enklere å gjøre korrekt. Blant annet ved hjelp av fjærene kan du regulere motstand i forhold til hvor sterk du er. I tillegg brukes forskjellige stillinger på stenger, tau og annet utstyr som instruktøren legger til rette for hver enkelt utøver. Det som gjør dette apparatet eksepsjonelt er kombinasjonen av styrketrening og fleksibilitet, samtidig som det er en behagelig treningsform.

Reformertrening utfordrer deg i forhold til at det blir tyngre styrketrening, men også ved at du får jobbet mye med både balanse og fleksibilitet.