Trene Pilates hjemme

 

Du kan fint trene Pilates hjemme. Det finnes mange gode treningsfilmer på nett, blant annet på www.webtrening.no

Det som er viktig for å oppnå god effekt av treningen, er å ha riktig pusteteknikk. I Pilates bruker vi lateral pust, som vil si at man puster dypt inn i sidene slik at man kjenner at ribbena utvider seg og når man puster ut, trekker de seg sammen. På denne måten kan man puste dypt samtidig som man holder kjernemuskulaturen aktivisert og navlen inn mot korsryggen.

I Pilates puster man inn gjennom nesen og ut gjennom munnen ved at man presser luften ut gjennom sammentrekte lepper. Dette gir økt aktivisering av kjernemuskulaturen ved at man ytterligere aktiviserer mellomgulvet, som er en del av kjernemuskulaturen, til å presse luften ut av lungene

Riktig pusteteknikk er viktig for korrekt utførelse av pilates. Pusten er noe av det jeg legger mest vekt på. Vi prøver å hente frem følelsen av at vi tømmer lungene for luft, og vi gjør øvelsene til rytmen av pusten. Dette tilrettelegger for bedre kontakt med kjernemuskulaturen.

Lykke til!