• Home
  • /
  • Hva er Pilates?

Hva er Pilates?

Pilates trening er en form for kvalitativ styrketrening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Det handler ikke om å «pumpe» opp musklene for at de skal bli så store som mulig, men heller å forlenge muskulaturen. Pilates har hovedfokus på kjernemuskulatur og å bygge den indre støttemuskulaturen grundig slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte.

Pilates treningen utføres med rolige, skånsomme og effektive øvelser. Man er hele tiden i bevegelse i takt med rolig innpust og utpust. Pilates trening er en frisk treningsform som gir resultater på en rask og effektiv måte.

Joseph Pilates

Pilates ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates, tidlig i det 20. århundre. Han kalte selv treningsformen for Contrology, fordi han mente at metoden bruker tankekraft for å kontrollere musklene.
Stadig flere ulike terapeuter benytter seg i dag av Pilates-metoden, slik at pasientene kan delta aktivt i sin egen behandling. Dette har vist seg å ha en meget god effekt både på smertelindring og andre skjelettplager. Det ypperlige med pilates trening er at det passer for alle, uansett kjønn, alder, og treningsbakgrunn!

Back to Top