Yoga

Yoga

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med opprinnelse fra India . Ordet yoga kommer fra sanskrit og betyr union eller forening i sin mest vanlige fortolkning. Ulike former for yoga har vokst fram gjennom tusener av år som del av den religiøse praksis i Sør Asia. Moderne yoga finnes i mange former og retninger, men fellestrekkene er likevel mange. I våre dager presenteres yoga i Vesten som en ikke-religiøs disiplin.

Vi mener Yoga er et godt supplement til annen trening og at det gjør godt for både kropp og sjel.  Det gir optimalt trenigsutbytte å kombinere styrken og kontrollen fra Pilates med fleksibiliteten fra Yoga.

Flow Yoga / Dynamisk Yoga

Dette er en klasse som vil utfordre deg både mentalt og fysisk. Timen er inspirert av Ashtanga Yoga, men er mindre fysisk krevende. I Yoga Flow forenes pust, bevegelse og meditasjon. Treningen er effektiv, gir økt kroppsbeherskelse, løser opp spenninger, styrker muskulatur, gir smidighet, energi og et rolig sinn.

Timen består av både stående, sittende og liggende øvelser og den påvirker både yin- og yangenergien i kroppen din. Varm og kald, flamme – vann, yin-yang, mann-dame, positive og negative. Vi ønsker å balanser disse to sidene for å få fri flyt av energi i kroppen. Du skal føle deg sterkere og mer balansert etter denne flow timen hos oss.

Du trenger ikke være spesielt myk eller ha praktisert Yoga tidligere for å delta. Klassen vil variere noe fra gang til gang, og passer for alle.

Yin Yoga

På denne timen ønsker vi å balansere våre tanker og vår kropp for å oppnå ro, avspenning og dype strekker. Vi bruker fysiske øvelser, en kontrollert pust samt fokus på å spenne av og stresse ned. Målet er å balansere kroppen og tankene for å komme nærmere en full bevissthet rundt deg selv og din kropp.

Øvelsene går sakte og er enkle å følge for deg som ikke har prøvd yoga tidligere. Posisjonene holdes over litt tid for å gi kroppen mulighet til å slippe spenninger og forlenge muskler og bindevev. Denne yogaformen påvirker nervesystemet og har derfor meget god effekt for dem med mye stress både fysisk og psykisk.

Back to Top